Γιατί οι Καταριανοί θέλουν την Finansbank

Γιατί οι Καταριανοί θέλουν την Finansbank

Οι δύο πλευρές συμμετείχαν σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια συμφωνία, ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει κλείσει, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Qatar National Bank χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Γιατί οι Καταριανοί θέλουν την Finansbank
Ενδιαφέρον για την θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία, Finansbank, εκφράζει η Qatar National Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο πλευρές συμμετείχαν σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια συμφωνία, ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει κλείσει, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Qatar National Bank χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της Finansbank κατέγραψε ράλι 13,5% στις 6,7 λίρες.
Μέχρι στιγμής, εκτός από την QNΒ, ενδιαφέρον έχει δείξει και η Fiba Holding.
Κλείσιμο

Ως σύμβουλος της QNΒ στην πιθανή συμφωνία δρα η JPMorgan Chase & Co., αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η QNB αναζητά στρατηγικές επενδύσεις στο εξωτερικό, καθώς επεκτείνεται εκτός του Περσικού Κόλπου προς αναζήτηση νέων αγορών. Το 2012, η τράπεζα απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό της αιγυπτιακής μονάδας της Societe Generale έναντι $1,97 δισ.

"Η διεθνής διαφοροποίηση παραμένει αδιάσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της QNB, δεδομένων των περιορισμών της εγχώριας καταριανής αγοράς. Η τραπεζική αγορά του Κατάρ έχει πολλές ''τρύπες'' με αποτέλεσμα να περιορίζει τις ευκαιρίες ανάπτυξης" αναφέρει στο Bloomberg ο Απόστολος Μπάντης, αναλυτής ρίσκου στην Commerzbank AG στο Ντουμπάι.

Διάφορες ξένες τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Τουρκία. Μια άλλη καταριανή τράπεζα, η Commercial Bank of Qatar QSC, αγόρασε το 2013 το 70,8% της τουρκικής Alternatifbank AS. Η OAO Sberbank, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα αγόρασε την τουρκική Denizbank AS από την βελγική Dexia SA έναντι 6,7 δισ. λιρών το 2012.

Η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA πλήρωσε πέρυσι 5,8 δισ. δολ. για το 24,9% της Turkiye Garanti Bankasi AS, μιας εκ των μεγαλύτερων τουρκικών τραπεζών.

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο, και η HSBC Holdings Plc ανακοίνωσε ότι πουλά την τουρκική της μονάδα και αναζητά αγοραστή.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης