Αυτές είναι οι προτάσεις της Nomura στην κυβέρνηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Αυτές είναι οι προτάσεις της Nomura στην κυβέρνηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η εταιρεία που έχει προσληφθεί ως σύμβουλος τάσσεται υπέρ της δυνατότητας πώλησης στεγαστικών δανείων σε funds, αλλά και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών 

Αυτές είναι οι προτάσεις της Nomura στην κυβέρνηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Τη δυνατότητα πώλησης στεγαστικών δανείων σε funds, αλλά και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών προτείνει η Nomura, που έχει προσληφθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει πρόταση για τη στρατηγική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Καθημερινή”. Σε συνέντευξη του χθες ο υπ. Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς για το κατά πόσο θα πληγούν στεγαστικά, αλλά και επιχειρηματικά δάνεια σε ξένα funds, παρέπεμψε στην «πάγια θέση ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Στις προτάσεις που έχει καταθέσει, πάντως η Nomura εισηγείται την επέκταση της δυνατότητας πώλησης από τις τράπεζες και χαρτοφυλακίου των στεγαστικών δανείων – εκτός από τα καταναλωτικά – που επιτρέπεται ήδη με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο. Αντίστοιχη δυνατότητα εισηγείται να υπάρξει και για τα επιχειρηματικά δάνεια, μία κατηγορία ωστόσο που απαιτεί ειδική διαχείριση, ιδίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις, στη δανειοδότησης των οποίων εμπλέκονται πολλές τράπεζες.

Μεταξύ άλλων για τα δάνεια των νοικοκυριών ή των μικρών επιχειρηματικών με υποθήκη ακινήτου η Nomura προτείνει:

Κλείσιμο
- Να δοθεί σε ειδικές εταιρίες η δυνατότητα διαχείρισης αυτών των οφειλών.

- Την άρση των νομικών και φορολογικών εμποδίων που δυσκολεύουν να επιστρέψει ένας δανειολήπτης το ακίνητο του στην τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης