Αλεξιάδης: Πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Αλεξιάδης: Πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

«Αν προλάβουμε και βρούμε μια λύση θα αλλάξουν φέτος, αλλιώς το 2016» - Τα κριτήρια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα επανεξεταστούν - Πριν την 1η Φεβρουαρίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Κίνητρα σε όλους για τη χρήση πλαστικού χρήματος 

Αλεξιάδης: Πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι αυτές είναι υπό εξέταση και ότι το θέμα θα λυθεί αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

«Αν προλάβουμε και βρούμε μια λύση θα αλλάξουν φέτος, αλλιώς το 2016» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης. Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο. 

Για τον ΕΝΦΙΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014». 

Κλείσιμο
«Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισεκ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές» πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο θέμα αυτό έχουν λόγο συναρμόδια υπουργεία. 

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπάρξουν και εκεί αλλαγές καθώς «κάποιοι εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση και δεν έπρεπε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, αλλά τα κριτήρια θα επανεξεταστούν και θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις.  Έχουν εισπραχθεί μεγάλα ποσά, είναι σωστό το μέτρο, αλλά πρέπει να πάμε και σε μια υλοποίηση της συμφωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 



Για τις φορολογικές δηλώσεις, είπε ότι η υποβολή τους θα ξεκινήσει πριν από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ χαριτολογώντας σχολίασε ότι «φέτος θα κάνουν διακοπές οι λογιστές». 

Για το πλαστικό χρήμα, είπε ότι για τη χρήση του από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα σε όλους. Κίνητρα φορολογικά και με λαχνούς, ενώ όπως αναφερόμενος κυρίως στις επιχειρήσεις εξήγησε ότι στόχος είναι να απλοποιηθεί η είσπραξη του ΦΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης