Τρίτη ημέρα ανόδου στο Χρηματιστήριο

Τρίτη ημέρα ανόδου στο Χρηματιστήριο

Η αγορά έφθασε κοντά στο κρίσιμο σημείο των 700 μονάδων, ενώ για τον FTSE25 το σημείο αντίστασης βρίσκεται στις 205 μονάδες

Τρίτη ημέρα ανόδου στο Χρηματιστήριο
Τρίτωσε.... το καλό για την Αθήνα με νέα θετική συνεδρίαση, ενώ το δεκαετές ομόλογο κινείται με απόδοση 7,7%.

Οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι ή καλύτερα οι ανάδοχοι των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών «μπιζάρουν» τις τραπεζικές μετοχές εδώ και τρεις ημέρες, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Έτσι, η αγορά μέσα σε τρεις ημέρες έφθασε κοντά στο κρίσιμο σημείο των 700 μονάδων, ενώ για τον FTSE25 το σημείο αντίστασης βρίσκεται στις 205 μονάδες.

Μαζί, όμως, με το μπιζάρισμα των τραπεζικών μετοχών διακινήθηκαν και πακέτα μετοχών σε μετοχές του FTSE25. Μόνο σήμερα από τα 61 εκατ. ευρώ συνολικές συναλλαγές, τα 25 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα και τα 17 εκατ. ευρώ αφορούσαν 2 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Merill Lynch διακίνησε το πακέτο για λογαριασμό πελάτη της ο οποίος προφανώς γνωρίζει κάτι παραπάνω ποντάροντας αυτήν την εποχή 17 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ.

Εθνική και ΔΕΗ πήραν τα ηνία στην άνοδο σημειώνοντας κέρδη πάνω από 7% φθάνοντας στα 0,494 ευρώ και 5,10 ευρώ αντίστοιχα. Με κέρδη 4,32% ο ΟΛΠ στα 15,70 ευρώ ενώ η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με άνοδο 3,5% στα 8,58 ευρώ...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης