Τέταρτο πιο σημαντικό νόμισμα στον κόσμο το κινεζικό γιουάν

Τέταρτο πιο σημαντικό νόμισμα στον κόσμο το κινεζικό γιουάν

Το γιουάν ξεπέρασε επτά νομίσματα τα τελευταία τρία χρόνια σε ό,τι αφορά τη χρήση του ως νομίσματος για τις διεθνείς συναλλαγές και τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ και τη στερλίνα

Τέταρτο πιο σημαντικό νόμισμα στον κόσμο το κινεζικό γιουάν
Το κινεζικό γιουάν έγινε τον Αύγουστο το τέταρτο σημαντικότερο νόμισμα διεθνώς για πληρωμές, υπερισχύοντας του ιαπωνικού γεν, σύμφωνα με τον οργανισμό παγκόσμιων συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). 

Το γιουάν ξεπέρασε επτά νομίσματα τα τελευταία τρία χρόνια σε ό,τι αφορά τη χρήση του ως νομίσματος για τις διεθνείς συναλλαγές και τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ και τη στερλίνα.

Συνολικά, η αξία των συναλλαγών που έγιναν παγκοσμίως σε γιουάν αυξήθηκε κατά 9,13% τον Αύγουστο, ενώ η αντίστοιχη αξία των πληρωμών σε όλα τα νομίσματα μειώθηκε κατά 8,3% σύμφωνα με τον οργανισμό.

Κλείσιμο
Το ποσοστό των συναλλαγών που έγιναν σε γιουάν ανήλθε τον Αύγουστο στο επίπεδο ρεκόρ του 2,79%, συγκριτικά με 1,39% τον Ιανουάριο του 2014.

Περισσότερες από 100 χώρες χρησιμοποίησαν το γιουάν για τις συναλλαγές τους τον Αύγουστο, από τις οποίες το 90% εντοπίζεται σε 10 χώρες. Περισσότερα από 1.700 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρησιμοποίησαν το κινεζικό νόμισμα για πληρωμές, με τον αριθμό τους να είναι κατά 14% αυξημένος σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του εμπορίου, το ποσοστό του γιουάν στην αξία των πιστωτικών επιστολών (letters of credit) που εκδίδονται ανήλθε στο 9,1%, ενδυναμώνοντας τη θέση του ως το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα για το σκοπό αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης