Πολεμικό κλίμα για τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων

Πολεμικό κλίμα για τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνάντηση του Δ.Σ της Fraport με το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ και το Δ.Σ του τοπικού σωματείου εργαζομένων

Πολεμικό κλίμα για τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων
Σε βαρύ κλίμα που προετοιμάζει για περαιτέρω συγκρούσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/10/15 και ώρα 15.30 στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», μετά από αίτημα της Fraport, συνάντηση του Δ.Σ της γερμανικής εταιρείας με το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ και το Δ.Σ του τοπικού σωματείου εργαζομένων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newmoney.gr από τη γερμανική πλευρά παραβρέθηκε ο διευθύνων της Fraport κ. Στέφαν Σουλτ, με ομάδα 21 στελεχών του καθώς πραγματοποιούσαν σειρά επαφών στη χώρα μας.

Στη συνάντηση, το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ διαμήνυσε με τρόπο κάθετο ότι εναντιώνεται στην όλη διαδικασία, αναφέροντας πως θεωρεί την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων καταστροφική. Επίσης οι συνδικαλιστές δια του προέδρου της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλη Αλεβιζόπουλου υπογράμμισαν ότι «τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η επένδυση δεν είναι συμφέρουσα ούτε για το ελληνικό κράτος ούτε για τους ίδιους» και συμπλήρωσε πως «όχι μόνο δεν θεωρούμε τους Γερμανούς ως επενδυτές αλλά ως κατακτητές, που στοχεύουν αλλού και όχι στη πραγματική ανάπτυξη των αεροδρομίων».

Κλείσιμο
Από τη μεριά της η διοίκηση της Fraport στάθηκε στο business plan ανάπτυξης της στην Ελλάδα, στην επιχειρηματολογία πως τα αεροδρόμια θα καταστούν περισσότερο λειτουργικά αν και οι εργαζόμενοι θεωρούν πως δεν έλαβαν απαντήσεις για ζητήματα που άπτονται της τιμολογιακής πολιτικής, το πρόγραμμα επενδύσεων και ανάπτυξης (330 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια) κλπ.

Στη συνέχεια η ΟΣΥΠΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Fraport ότι συνεχίζει τους αγώνες της και σε νομικό επίπεδο με προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ΣτΕ, έχοντας τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του χώρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιθυμία των εκπροσώπων της Fraport για επανάληψη της συνάντησης στο άμεσο μέλλον.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπήρξε από τη γερμανική πλευρά πάντως ήταν το γεγονός πως η υπό τον κ. Σουλτ γερμανική αποστολή ακύρωσε ταξίδι που είχε μετά τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο, επιστρέφοντας στη Γερμανία για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης