Συναντήσεις Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ και Σαπέν πριν το Eurogroup

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ και Σαπέν πριν το Eurogroup

Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα επιχειρήσουν να πείσουν τους ομολόγους τους στην ευρωζώνη ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει πάνω από 61% των παρεμβάσεων της λίστας

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ και Σαπέν πριν το Eurogroup
Με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις των τριών αντρών θα πραγματοποιηθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup (στις 16:00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια της οποίας θα πάρει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του Μνημονίου, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα επιχειρήσουν να πείσουν τους ομολόγους τους στην ευρωζώνη ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει πάνω από 61% των παρεμβάσεων της λίστας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναμένεται να παρουσιάσει στους ομολόγους του τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος θα κομίσει στο Eurogroup ένα προσχέδιο για προϋπολογισμό «εκτάκτου ανάγκης» για το 2016, με συνολικά έσοδα 50 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 46 δισ. από τη φορολογία.
 
Το προσχέδιο ενσωματώνει όλα τα μέτρα του Μνημονίου για φέτος και το 2016 (2,5 + 5 δισ. ευρώ αντίστοιχα).  Θα χρειαστούν, όμως, και πολλά ακόμη στην πορεία, είτε ως «συμπληρωματικά» λόγω αποκλίσεων και αστοχιών που ήδη διαφαίνονται στην εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού (υστέρηση 1,3 δισ. στα φοροεσπρακτικά μέτρα που συνεχώς αυξάνει αντί να μειώνεται) είτε ως «ισοδύναμα», άλλα εκ των οποίων τα αναζητεί η κυβέρνηση για να αποτρέψει μέτρα του Μνημονίου (πχ για τους αγρότες) και άλλα επειδή τα έχει ζητήσει η Τρόικα (πχ για να μην ισχύσει ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ή 1-4 δισ. για να καλυφθεί το κόστος από τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης