Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικό «ράλι» με άνοδο 22,5%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικό «ράλι» με άνοδο 22,5%

Με άνοδο 4,07% έκλεισε ο Γενικος Δείκτης - Το τραπεζικό ράλι του +25% έφερε τον Δείκτη στις 667 μονάδες - Ικανοποιητικός ο τζίρος των συναλλαγών που έφθασε τα 32,36 εκατ. ευρώ, ο υψηλότερος των τελευταίων 9 συνεδριάσεων,

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικό «ράλι» με άνοδο 22,5%
Το τραπεζικό ράλι και οι προετοιμασίες των ξένων οίκων εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου οδήγησαν την Αθήνα πάλι στα επίπεδα τιμών των 670 μονάδων, τα οποία δοκίμαζε για καιρό.

Παρόλο που το εγχείρημα υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς, οι πληροφορίες φέρουν ξένους επενδυτές έτοιμους να καλύπτουν τις αυξήσεις κεφαλαίου. Μάλιστα, ένα μεγάλο δέλεαρ θα είναι να δημιουργηθεί η κακή τράπεζα για τα κόκκινα δάνεια. Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα αποκτήσουν αξία εφόσον μεταβιβάσουν μέρος των δανείων τους σε αυτή την κακή τράπεζας.

Με αυτές τις προοπτικές και δίχως ιδιαίτερο κόστος, οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, αλλά και βασικοί μέτοχοι προχώρησαν σε αγορές τραπεζικών μετοχών αφού οι επενδυτές πρέπει να έχουν ένα κίνητρο για την συμμετοχή τους.

Κλείσιμο
Οι πολύ χαμηλές τιμές των τραπεζών αποτελούν ένα εμπόδιο, έτσι το ερχόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να δούμε ένα ράλι που θα προετοιμάσει το έδαφος για να ξεκινήσουν οι αυξήσεις εντός του Νοεμβρίου.

Πειραιώς και Alpha Bank έκλεισε στο +25% με τις μετοχές στα 0,086 ευρώ και 0,115 ευρώ αντίστοιχα. 

 Η Εθνική ενισχύθηκε 20,55% κλείνοντας στα 0,44 ευρώ και η Eurobank κέρδισε επίσης 20% στα 0,024 ευρώ. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας και τις 667 μονάδες με άνοδο 4,07% ενώ ο FTSE25 ενισχύθηκε κατά 5,4% για να κλείσει στις 195 μονάδες. 

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης