Γάμοι κροίσων, οι πιο επικερδείς επενδύσεις στη Μύκονο

Γάμοι κροίσων, οι πιο επικερδείς επενδύσεις στη Μύκονο

Ινδικός γάμος αλά ελληνικά για 2 εκατ. ευρώ - Ποιο είναι το «χρυσό» ζευγάρι που αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης σε ένα σκηνικό που θύμιζε παλάτι μαχαραγιάδων σε μεγαλοπρέπεια και κιτς υπερβολές   

Γάμοι κροίσων, οι πιο επικερδείς επενδύσεις στη Μύκονο
Η πιο επικερδής επένδυση σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται πως είναι οι γάμοι των απανταχού κροίσων. Μετά από εκείνον στη Βουλιαγμένη τον περασμένο Ιούνιο ανάμεσα στον Λεωνίδα Φωτεινόπουλο και την Ταμάρα Ζέιν από τον Λίβανο, ο οποίος κόστισε 5 εκατ. ευρώ, πριν από μερικές εβδομάδες η σύζευξη αλά ελληνικά δύο Ινδών στη Μύκονο άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ.

Πάρτυ σε πεντάστερα ξενοδοχεία και χλιδάτα εστιατόρια, αμέτρητα λουλούδια, καλεσμένοι με τουρμπάνια, αλλά και συρτάκι, σπάσιμο πιάτων και νεαρές καλλονές με αρχαιοελληνική ενδυμασία συνέθεσαν το σκηνικό ενός γάμου που θα μείνει στην ιστορία.



Οι προετοιμασίες για τον γάμο του Aditya Parekh, γιου του μεγιστάνα Ινδού τραπεζίτη Deepak Parekh, με τη συμπατριώτισσά του αλλά γεννημένη στην Αμερική, Mallika Tarkas, η οποία εργάζεται στον χώρο της υγείας, ήταν πυρετώδεις. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι γονείς του ζεύγους ταξίδεψαν δύο φορές στη Μύκονο για να δοκιμάσουν το φαγητό που θα απολάμβαναν οι 180 καλεσμένοι, συγγενείς και φίλοι των δύο οικογενειών, μεταξύ αυτών στελέχη και μέτοχοι εταιρειών-κολοσσών, όπως της Blacκrock, της Piramal Group αλλά και της Jet Airways. Η μεγάλη τους αγωνία ήταν ότι περίπου οι μισοί ήταν χορτοφάγοι, οπότε το μενού θα έπρεπε να είναι ανάλογο. Κατέληξαν σε σούσι, φρέσκο ψάρι, καλαμαράκι, ριζότο με λαχανικά και τρούφα, τάκος για μεζέ στην παραλία, ενώ ενθουσιάστηκαν από την ελληνική σαλάτα. Απαίτησαν τα τραπέζια να έχουν πολλές μπίρες, κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, νερό, αλλά και σαμπάνιες για όσους επιθυμούσαν να γευτούν τον εκλεκτό αφρώδη οίνο. Το σερβίτσιο αποτελούνταν αποκλειστικά από πορσελάνινα πιάτα και επίχρυσα μαχαιροπίρουνα.
Κλείσιμο






Τη διοργάνωση του γάμου ανέλαβε ένα γραφείο από την Ινδία, το Backstage Productions (P) Ltd. / The Wedding Design Company, το οποίο έστειλε στη Μύκονο περισσότερα από 30 άτομα προσωπικό. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στον στολισμό των χώρων όπου θα μετέβαιναν οι νεόνυμφοι και οι καλεσμένοι τους. Ο υπεύθυνος διακόσμησης έφερε δέκα μεγάλες βαλίτσες με υφάσματα, ενώ τα κρεβάτια που τοποθετήθηκαν στην παραλία του φημισμένου κλαμπ - εστιατορίου «Nammos» για το πάρτυ της δεύτερης ημέρας, ήρθαν από την Αθήνα. Τα πάντα, από τα λουλούδια μέχρι τα μαξιλάρια και τα πιάτα, ήταν σε μπλε και κίτρινη απόχρωση. Οχι τυχαία μια που στην Ινδία οι διάφορες θεότητες εμφανίζονται με μπλε κεφάλι και έντονο μπλε χρώμα, ενώ το κίτρινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήλιο και ως εκ τούτου χρησιμοποιούταν από πολλές θρησκείες για την λατρεία του ήλιου, ο οποίος λατρευόταν ως ζωογόνος θεότητα. Μάλιστα πολλές κοπέλες στην Ινδία επιλέγουν στον γάμο τους να φορούν κίτρινο φουστάνι για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα. Επίσης στην ομάδα διοργάνωσης του μυστηρίου υπήρχε υπεύθυνος ροής πάρτυ, άλλος αρμόδιος για τους τραγουδιστές, τον σαξοφωνίστα και τους υπόλοιπους μουσικούς, αλλά και μία ολόκληρη ομάδα επιφορτισμένη με τα βίντεο και τις φωτογραφίες.


 
Τριήμερο hangover

Ο Aditya Parekh και η Mallika Tarkas είναι γνώριμοι της Μυκόνου και έχουν απολαύσει αρκετά καλοκαίρια τους στις πανέμορφες παραλίες και τα ξακουστά κλαμπ του νησιού. Ετσι, λοιπον, τι πιο φυσικό να αποφασίσουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο αγαπημένο τους ελληνικό νησί. Ο χλιδάτος γάμος και το hangover γλέντι ήταν προγραμματισμένα για το τριήμερο 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη ημέρα το ραντεβού δόθηκε στο διάσημο εστιατόριο «Seasatin», με τους φημισμένους μύλους της Χώρας. Κοπέλες με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες μοίρασαν στις κυρίες επίχρυσα στεφάνια, ενώ ο χώρος είχε στολιστεί με τουλίπες. Ο Aditya και η Mallika περπάτησαν σε ένα μακρύ κόκκινο χαλί που ξεκινούσε από την Αλευκάντρα και έφτανε μέχρι την είσοδο του εστιατορίου, ενώ για την εμφάνιση της ζωής τους επέλεξαν ρούχα από τους κορυφαίους Ινδούς σχεδιαστές, Sandeep Khosla και Gaurav Gupta. Η νύφη ήταν ντυμένη με ένα φόρεμα στις αποχρώσεις του γκρι με ανοιχτό μπούστο, ενώ έλαμπε το πανάκριβο κολιέ στο λαιμό της αλλά και τα σκουλαρίκια με τους πολύτιμους λίθους. Ο γαμπρός επέλεξε ένα ανοιχτό μπλε κοστούμι, αλλά το μαύρο πουκάμισο ήταν κάτι περισσότερο από ένα συιλιστικό λάθος.


 
Επαγγελματίες χορευτές έκαναν την αρχή και οι Ινδοί ακολούθησαν τα βήματα σε ένα γλέντι αλά ελληνικά. Αφού πρώτα χτύπησαν παλαμάκια ρυθμικά την ώρα που ένας άνδρας χόρευε επιδέξια το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας χωρίς να του πέσει το ποτήρι με το ποτό που είχε τοποθετήσει στο κεφάλι του, στη συνέχεια το ζεύγος και οι καλεσμένοι του πιάστηκαν όλοι μαζί και χόρεψαν συρτάκι υπό τους ήχους του Ζορμπά, ενώ έσπασαν και πιάτα.

Τη δεύτερη ημέρα το γλέντι μεταφέρθηκε στο «Nammos» και την κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, που είχε ανθοστολιστεί. Το κλου του πάρτυ ήταν οι έξι γυναίκες που έκαναν τατουάζ χένα στους καλεσμένους, ενώ σε μια αιώρα υπήρχαν διάφορα καλοκαιρινά καπέλα και γυαλιά ηλίου με τα οποία απαθανατίζονταν σε ένα photobooth που είχε στηθεί στην παραλία. Ακόμη και στις τουαλέτες προστέθηκαν έξτρα αποσμητικά, κολόνιες, αλλά και ξεβαφτικά για τις κυρίες, οι οποίες δεν πήγαν όλες με μαγιό και καφτάνια, αλλά ορισμένες επέλεξαν πανάκριβα φορέματα και γόβες γνωστών οίκων μόδας, ενώ κάποιοι άνδρες φορούσαν το παραδοσιακό ινδικό τουρμπάνι.








Το τελευταίο βράδυ περιλάμβανε δεξίωση στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Avaton» και το εστιατόριό του στην περιοχή της Ελιάς. Και εκεί ο χώρος ήταν στολισμένος με περισσότερα από 5.000 τριαντάφυλλα. Οι καλεσμένοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για έναν διαγωνισμό καραόκε, με εκείνη της νύφης να επικρατεί, έχοντας όμως τη βοήθεια μιας τραγουδίστριας της όπερας.
 
Ο μεγιστάνας μπαμπάς που πλήρωσε τον λογαριασμό των 2 εκατ. ευρώ

Ο λογαριασμός για τον γάμο και το τριήμερο πάρτυ ανήλθε, σύμφωνα με υπολογισμούς, στο μυθικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ και τον πλήρωσε ο πατέρας του γαμπρού, Deepak Parekh. Ο Ινδός μεγιστάνας είναι πρόεδρος της HDFC, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Νότιας Ασίας, η οποία ειδικεύεται στα στεγαστικά δάνεια. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επεκτείνονται στις ασφάλειες ζωής, στα ξενοδοχεία, αλλά και στον χώρο της ενέργειας, όντας μάλιστα μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του αρμόδιου υπουργείου της Ινδίας που έχει επιφορτιστεί με το κομμάτι των μεταρρυθμίσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης να έχει κερδίσει πολλά βραβεία επιχειρηματικότητας. Με τις επιχειρήσεις ασχολούνται οι δύο γιοι του, ο 37χρονος Aditya, αλλά και ο βενιαμίν της οικογένειας, Siddharth, ο οποίος πέρυσι παντρεύτηκε την Αγγλο-αμερικανή φίλη του Claire O'Nel, στο τουριστικό θέρετρο της χώρας του, το Τζοντχπούρ. Η είδηση του γάμου του Aditya, ο οποίος είναι ο δεύτερος που κάνει, μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ωστόσο δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια, κάποια από τα οποία χαρακτήρισαν την επιλογή της Μυκόνου ως αντισυμβατική για τα ήθη και έθιμα της Ινδίας.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης