Φέσωσε με 1,5 εκατ. ευρώ ο δημόσιος ΟΔΙΕ τη δημόσια ΔΕΗ

Φέσωσε με 1,5 εκατ. ευρώ ο δημόσιος ΟΔΙΕ τη δημόσια ΔΕΗ

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα περιστατικά φορέων του δημοσίου που κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης, καθώς δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους

Φέσωσε με 1,5 εκατ. ευρώ ο δημόσιος ΟΔΙΕ τη δημόσια ΔΕΗ
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε πριν λίγες ημέρες ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο, καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία χρέη αυξήθηκαν ραγδαία εδώ και ένα περίπου χρόνο. Ο υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιος Οργανισμός, εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών, έχει εξελιχθεί σε έναν πρώτης τάξεως οφειλέτη της, επίσης, δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού. Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα περιστατικά φορέων του δημοσίου που κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης, καθώς δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν διακοπεί στο πάρκο Τρίτση και στο Δήμο Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ αναλαμβάνει την υποχρέωση να επανασυνδέσει δωρεάν και παρά τα υψηλά χρέη το ρεύμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ιδιοκτήτης αλόγων που φιλοξενούνται στο προέβη σε υποβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της ΔΕΗ, επικαλούμενος την υγεία των αλόγων που συντηρούνται στον ιππόδρομο.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΟΔΙΕ αν και δεν καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό, ζητά να δώσει μόνον τα 15.000 ευρώ και να επασυνδεθεί το ρεύμα άμεσα. Προσθέτει ωστόσο ορθώς δεν το κατέβαλε καθώς δεν το οφείλει.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης