«Βόμβα» ΔΝΤ: Μόνο με σημαντική μείωση του χρέους θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

«Βόμβα» ΔΝΤ: Μόνο με σημαντική μείωση του χρέους θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Τονίζει πωςγια να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις - Μέρκελ: Καλές οι πιθανότητες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

«Βόμβα» ΔΝΤ: Μόνο με σημαντική μείωση του χρέους θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα
Την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν πρώτα δεν υπάρξει σημαντική μείωση του χρέους, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Στην τακτική, εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ, ο κ. Μάρεϊ δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι πρόωρες εκλογές στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, τις οποίες, όμως, έσπευσε να μην... απαντήσει με διπλωματικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε να γίνουν εκλογές. Δεν σχολιάζουμε πολιτικά θέματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται, ήδη, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές. 

Κλείσιμο
Αναφορικά, όμως, με τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο κατά σειρά ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Ταμείου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει «σημαντική μείωση χρέους» για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Το λέμε εδώ και καιρό ότι για να μετέχουμε στο πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση χρέους. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις Μάρεϊ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC «ότι αισθάνεται αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος» η οποία, όπως τόνισε, «θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητά του».

Μέρκελ: Καλές οι πιθανότητες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε, όμως, την Πέμπτη και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα θα έχει αποτέλεσμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελβετία, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι  οι πιθανότητες να πετύχει το νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι καλές, τονίζοντας πως το τρίτο πακέτο μπορεί να εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως του αποτελεσμάτων των εκλογών του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης