Μεγάλες απώλειες στη Wall Street

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street

O Dow Jones υποχώρησε 2,84%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 2,94% και ο S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 2,96%

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street
Σχεδόν στο 3% έφτασαν σήμερα οι απώλειες των αμερικανικών δεικτών, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για τα νέα, ανησυχητικά, στοιχεία της κινεζικής οικονομίας, τα οποία προκάλεσαν σήμερα νέες αναταράξεις στις αγορές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 2,84% στις 16.058,35 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 2,94% στις 4.636,11 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 2,96% στις 1.913,85 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ιστορικά ο Σεπτέμβριος είναι καθοδικός μήνας, καθώς από το 1927 καταγράφονται απώλειες 1,1% κατά μέσο όρο κάθε ένατο μήνα του έτους. Σήμερα ξεκίνησε με απώλειες σχεδόν 3%, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τους φόβους για την παραγωγική «μηχανή» της Κίνας, η οποία ήταν και η κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

Στο ταμπλό, η Dollar Tree υποχώρησε κατά 8,6% καθώς ανακοίνωσε ζημιές ύψους 98 εκατ. δολαρίων ή 46 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 121,5 εκατ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επίσης, η Yahoo σημείωσε απώλειες κατά 2%, μετά την ανακοίνωση για προσωρινή αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου, Marissa Mayer, εξαιτίας της εγκυμοσύνης της.
Κλείσιμο

Αρνητικά επίσης επιδρά η παραδοχή από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ, ότι η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί το επόμενο διάστημα χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, λόγω της πρόσφατης αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης