Αλεξιάδης: Σήμερα η απόφαση για το ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά και φροντιστήρια

Αλεξιάδης: Σήμερα η απόφαση για το ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά και φροντιστήρια

«Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για να δοθεί μια παράταση δυο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει», ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός 


Αλεξιάδης: Σήμερα η απόφαση για το ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά και φροντιστήρια
«Παγώνει» για δύο μήνες, η επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια, μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν που θεωρεί ότι το μέτρο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. 

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Τρύφωνας Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

«Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για να δοθεί μια παράταση δυο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση», σημείωσε μιλώντας στο Βήμα fm.

Κλείσιμο
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων -όπως έχει υποχρέωση καθώς δεν έχουν αλλάξει ακόμα οι ισχύουσες διατάξεις νόμου- προετοίμαζε τη διευκρινιστική εγκύκλιο για την εφαρμογή του μέτρου.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν γονείς οι οποίοι έσπευσαν να γράψουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων προτείνουν να κοπεί απόδειξη προγενέστερη της 20ης Ιουλίου (χρονικό σημείο έναρξης εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί) ώστε να ξεπεραστεί με αυτόν τον τρόπο ο σκόπελος του 23%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης