Με άνοδο 1,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο 1,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 633,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με άνοδο 1,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Κέρδη της τάξεως του 1% έφερε η αναδιάρθρωση στους Δείκτες του MSCI, οι πρώτες δημοσκοπήσεις, αλλά και ορισμένα θετικά αποτελέσματα, όπως του ΟΠΑΠ.

Μπορεί η αγορά λοιπόν να μην εμφανίζει υψηλό τζίρο, ωστόσο έχει αρχίσει να προεξοφλεί αυτό που δεν θέλει ο Σύριζα και ο πρώην πρωθυπουργός: την συνεργασία με το έτερο μεγάλο κόμμα.

Αν μάλιστα ο τζίρος ήταν υψηλότερος θα είμαστε σίγουροι ότι, οι ξένοι παίζουν το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού.    

Σε ,ότι αφορά την αγορά, η μετοχή της Εθνικής σημείωσε μεγάλη άνοδο αφού επιτράπηκε η ανταλλαγή ADR απο τη Νέα Υόρκη με μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (σ.σ υπενθυμίζεται  ότι το ADR αν μείνει πάνω από ένα μήνα κάτω από το 1 δολάριο τότε διαγράφονται απο την Αγορά της Νέας Υόρκης).

Κέρδη 1,08% 

Προς το τέλος της συνεδρίασης πέρασαν και αφού οι αναδιαρθρώσεις ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις  633,81 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,08%.

Με άνοδο 16,26% η Εθνική στα 0,529 ευρώ και 10,3 εκατ. τεμάχια.

Με άνοδο 2,29 ο ΟΠΑΠ στα 7,16 ευρώ – μετά την διανομή προμερίσματος 0,17 λεπτών το οποίο θα αποκοπεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Με  άνοδο 2,56% η Eurobank στα 0,04 λεπτά και 21,6 εκατ. τεμάχια. Πάνω από 2% η πτώση σε Μπελα και Μυτιληναίο. Στα 26,3 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές. Κέρδη 4,27% η Motor Oil στα 9,28 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης