Τα εργασιακά σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές

Τα εργασιακά σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές

Κατώτατος μισθός και συλλογικές διαπραγματεύσεις θα συζητηθούν με στελέχη του υπουργείου Εργασίας - Επαναφορά του εισιτηρίου στα νοσοκομεία με στελέχη του υπουργείου Υγείας - Προβληματισμός για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

Τα εργασιακά σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συναντηθούν,  σήμερα, στο χώρο διαμονής τους,  με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας, ενώ η συνάντηση με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανεβλήθη και θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια των θεσμών έχουν εντοπίσει μια σειρά προβλημάτων για τα οποία ανησυχούν και ζητούν παρεμβάσεις και στροφή πολιτικής, πιέζοντας την κυβέρνηση:

-Να κάνει πίσω στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αύξηση του κατώτατου μισθού για τους νεοπροσαλαμβαόμενους

Κλείσιμο
-Να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των εσόδων των νοσοκομείων και να μην καταργήσει τη χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ

-Να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις για λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που ανατρέπουν τα σχέδια για αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Επίσης έντονα απασχολεί τους δανειστές και το ζήτημα το πού θα βρεθούν και πώς θα αξιοποιηθούν  τα περιουσιακά στοιχεία των 50 δισ. για το  Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τις ελληνικές προτάσεις παρουσίασαν  την Παρασκευή στους απεσταλμένους των θεσμών οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης, στη συνάντηση που είχαν στο Χίλτον, χωρίς όμως να διαφανεί πως οι δανειστές τις αποδέχονται.

Στον αέρα βρίσκονται όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, και το θέμα των 100 δόσεων. Παρότι η κυβέρνηση δεν το επιβεβαιώνει, πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις επιμένουν πως το θέμα έχει απασχολήσει στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης