Ελ-Εριάν: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

Ελ-Εριάν: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

«Χωρίς τους όρους που έχει θέσει το Ταμείο, η νέα συμφωνία θα έχει την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες, μέσω των οποίων οι εταίροι και η Ελλάδα κέρδισαν χρόνο, αλλά με πολύ υψηλό κόστος» τόνισε ο γνωστός επενδυτής κεφαλαίων

Ελ-Εριάν: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα
Υπέρ της στάσης του ΔΝΤ να μην συμμετέχει, εξ αρχής και άνευ προαπαιτούμενων, στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, τάσσεται με άρθρο γνώμης στο Bloomberg, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Σύμφωνα με τον κ. Ελ-Εριάν, το ΔΝΤ έχει απόλυτο δίκιο που θέτει τέσσερις βασικούς όρους προκειμένου να χρηματοδοτήσει εκ νέου την Ελλάδα, ενώ με αυτήν του την στάση μπορεί να βοηθήσει, ώστε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας τελικώς να επιτύχει, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για τα δύο προηγούμενα.

Όπως σημειώνει ο γνωστός επενδυτής και σχολιαστής «το ΔΝΤ έχει δίκιο που επιμένει στους τέσσερις όρους που έχει θέσει. Χωρίς αυτούς, η νέα συμφωνία θα έχει την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες, μέσω των οποίων Ελλάδα και εταίροι κέρδισαν απλά χρόνο αλλά με πολύ υψηλό κόστος. Τα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης ούτε κατάφεραν να επουλώσουν το τραύμα στη μαραζωμένη οικονομία της χώρας ούτε να ανακουφίσουν τους πολίτες της που έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα».
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης