Απόψε ανακοινώνεται η παράταση για τις επιταγές

Απόψε ανακοινώνεται η παράταση για τις επιταγές

Ο μεγάλος όγκος των συναλλαγών που έχει συσσωρευθεί οδηγεί το ΥΠΟΙΚ σε μεγαλύτερη παράταση, καθώς αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι αρκούν δύο εβδομάδες

Απόψε ανακοινώνεται η παράταση για τις επιταγές
Παράταση ενός μήνα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, για την εξόφληση των επιταγών με ημερομηνίες λήξης από 30 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα αυτή συντάσσεται το κείμενο απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία θα δημοσιευτεί πιθανότατα αργά το βράδυ στο φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να δώσει παράταση δύο εβδομάδων, αλλά επειδή έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος συναλλαγών, στο οικονομικό επιτελείο έχουν πειστεί να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος για την πληρωμή τους, προκειμένου να μην μπουν στον «Τειρεσία» οι επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
Λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις, έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών. Όπως όλα δείχνουν, τελικώς θα δοθεί η αναγκαία περίοδο χάριτος στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μην μπαίνουν στον «Τειρεσία», προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι η αγορά να βρει και πάλι τον βηματισμό της.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης