Ανακοίνωση από τον διοικητή του ΟΓΑ για εργόσημα και έκκληση για τις 100 δόσεις

Ανακοίνωση από τον διοικητή του ΟΓΑ για εργόσημα και έκκληση για τις 100 δόσεις

"Να απευθυνθούν στις τράπεζες όσοι έχουν μείνει με τα εργόσημα στα χέρια ανεξόφλητα και δεν έχουν λογαριασμό, να ανοίξουν, τουλάχιστον να εξοφληθούν και να περάσουν σε λογαριασμό τους τα χρήματα που διακινούνται", τόνισε

Ανακοίνωση από τον διοικητή του ΟΓΑ για εργόσημα και έκκληση για τις 100 δόσεις
Ανακοίνωση ότι πλέον οι τράπεζες ανοίγουν λογαριασμούς ειδικά για την εξόφληση των εργοσήμων και έκκληση προς του αγρότες να εισαχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία λήγει την Παρασκευή, έκανε ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, από τον Flash 96,0 F.M., ενώ σε ότι αφορά τις συνέπειες της συμφωνίας με τους δανειστές, δήλωσε ότι "διαφαίνεται πως θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών". 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπακαλέξης, είπε για τα εργόσημα: "Με τα capital controls υπήρξε μία κατηγορία εργαζομένων που πληρώνονταν με εργόσημο, αυτοί οι άνθρωποι είχαν το εξής πρόβλημα, τους έπιασε η έναρξη των ελέγχων στις τράπεζες με τα εργόσημα στα χέρια και δεν μπορούσαν πλέον να τα εξοφλήσουν... Μέχρι σήμερα, ειδικά αυτοί που δεν είχαν λογαριασμό σε τράπεζα δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα, από σήμερα επετράπη, ειδικά για την εξόφληση του εργοσήμου, το άνοιγμα λογαριασμών. Το ανακοινώνω, ώστε να απευθυνθούν στις τράπεζες όσοι έχουν μείνει με τα εργόσημα στα χέρια ανεξόφλητα και δεν έχουν λογαριασμό, να ανοίξουν, τουλάχιστον να εξοφληθούν και να περάσουν σε λογαριασμό τους τα χρήματα που διακινούνται". 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δοθεί παράταση για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία λήγει την Παρασκευή στις 31 Ιουλίου, ο κ. Μπακαλέξης απάντησε ότι δεν γνωρίζει και πως δεν εξαρτάται από την Διοίκηση, κάνοντας μάλιστα έκκληση στον αγροτικό κόσμο, έστω και αυτές τις τελευταίες μέρες να ενταχθεί, εφόσον πρόκειται για μία ρύθμιση ιδιαίτερα ευνοϊκή, όπως την χαρακτήρισε. 

Κλείσιμο
Ο κ. Μπακαλέξης απάντησε και σε ερώτημα σχετικό με τις αλλαγές που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές μας, λέγοντας: "Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Και σε κάθε περίπτωση θα είναι σε βάθος χρόνου, θα είναι σταδιακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης