Ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα

Οι επενδυτές, στο μεταξύ, στρέφουν σήμερα το βλέμμα στις ΗΠΑ, όπου αναμένονται οι αποφάσεις της διήμερης συνεδρίασης της Fed για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια

Ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα
Με άνοδο άνοιξαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προβλέψεων υπερκάλυψαν την εικόνα έντονης μεταβλητότητας που εξακολουθεί να σημειώνεται στην Κίνα.

Οι επενδυτές, στο μεταξύ, στρέφουν σήμερα το βλέμμα στις ΗΠΑ, όπου αναμένονται οι αποφάσεις της διήμερης συνεδρίασης της Fed για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια.

Στο άνοιγμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,5%, ενώ στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 και ο γαλλικός CAC άνοιξαν ενισχυόμενοι κατά 0,6% περίπου, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο 0,7%.

Κλείσιμο
Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην Ασία, με εικόνα μεταβλητότητας στις συναλλαγές της Κίνας, όπου ο δείκτης Shanghai Composite εμφάνισε κέρδη 3,47%

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα που δίνουν ώθηση στην Ευρώπη, η βρετανική Barclays ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων σημείωσαν άνοδο κατά 11% στα 3,7 δισ. στερλίνες κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Η γαλλική Total ανακοίνωσε μείωση εσόδων κατά 29% το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση, στα 44,7 δισ. δολ., ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση 2% στα 3,085 δισ. δολ., κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης