«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Στόχος να ανοίξει την Πέμπτη

«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Στόχος να ανοίξει την Πέμπτη

Ο περιορισμός για τους Έλληνες επενδυτές θα συνίσταται στην απαγόρευση χρησιμοποίησης υφιστάμενων τραπεζικών υπολοίπων

«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Στόχος να ανοίξει την Πέμπτη
Δόθηκε η έγκριση της ΕΚΤ στο σχέδιο Β των ελληνικών αρχών (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο.

Με τελικό στόχο να ανοίξει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη 31 Ιουλίου δουλεύουν την υπουργική απόφαση η Τράπεζα Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Β που υπέβαλαν στην ΕΚΤ και εγκρίθηκε θα περιλαμβάνει περιορισμούς στις αγορές και πωλήσεις - οι οποίες ουσιαστικά θα αφορούν στους Έλληνες επενδυτές.

Συγκεκριμένα, οι αγορές και οι πωλήσεις μετοχών θα επιτρέπονται από πώληση μετοχών, καταβολή νέων μετρητών, απο χρήματα στο εξωτερικό (λ.χ. ομόλογα, money market), είτε από υφιστάμενα πιστωτικά υπόλοιπα στις χρηματιστηριακές. Ο περιορισμός για τους Έλληνες επενδυτές θα συνίσταται στην απαγόρευση χρησιμοποίησης υφιστάμενων τραπεζικών υπολοίπων.
Κλείσιμο

Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να προχωρούν σε αγορές και πωλήσεις ελεύθερα και δεν θα αναφέρονται στην υπουργική απόφαση καθώς ούτως ή άλλως θα  φέρνουν χρήματα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα ενέκρινε η ΕΚΤ, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές, ενώ ως προς τους Έλληνες επενδυτές θα υπάρχουν περιορισμοί στην χρησιμοποίηση του «παλιού» χρήματος το οποίο βρίσκεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς - θα επιτρέπεται η μεταφορά νέου «χρήματος» από τα σεντούκια, διαδικασία αμφιβόλου αποτελέσματος καθώς κανείς δεν θα θέσει τα χρήματά του υπό περιορισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης