Σχόλια των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης για την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών

Σχόλια των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης για την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών

Θετικά κρίνει την αλλαγή η Handelsblatt, ενώ η Die Zeit κάνει λόγο για «θυσία» του Γιάνη Βαρουφάκη

Σχόλια των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης για την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών
Η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη και η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, με κάποια από αυτά να σχολιάζουν τον «ήρεμο» Τσακαλώτο και άλλα να στέκονται στην αποχώρηση Βαρουφάκη.


Handelsblatt 
 
Eυκλείδης Τσακαλώτος,  βάλσαμο για την ψυχή των δανειστών , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" επισημαίνοντας πως, ο διάδοχος του Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών καλείται να παίξει το ρόλο του  γεφυροποιού μεταξύ Αθηνών και δανειστών. 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται ο οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας και κάνει μία σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του. 

Κλείσιμο
FAZ

Tσακαλώτος, ο άνθρωπος με την πάνινη τσάντα και την αφίσα του Τσε Γκεβάρα , γράφει η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" αναφερόμενη στον διάδοχο του Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι,  η αριστερή "ατζέντα" του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι παρόμοια με αυτή του προκατόχου του, Γ. Βαρουφάκη. 
  
Le Monde 

O διακριτικός Τσακαλώτoς αντικατέστησε τον θερμόαιμο Βαρουφάκη, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" επισημαίνοντας πως ο διάδοχος του Βαρουφάκη είναι χαμηλών τόνων και καλείται να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας - πιστωτών μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων .  

Bild -    Eυκλείδης Τσακαλώτος: O Έλληνας Σόιμπλε 

Καλά λόγια για τον διάδοχο του Γ. Βαρουφάκη από την γερμανική εφημερίδα "Bild", η οποία σε άρθρο της επισημαίνει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος  είναι ένας ήσυχος, αποφασιστικός άνθρωπος και καλός ακροατής. Ο 55χρονος πολιτικός ήταν ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας κατά τις συνομιλίες με τους εταίρους,  σχολιάζει η εφημερίδα "Bild" και προσθέτει: "Τώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να προσπαθήσει εκ νέου να προωθήσει την πρόταση των Αθηνών περί ελάφρυνσης του χρέους ".

Για την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη 
   
Focus 

Mία τελευταία μεγάλη αποχώρηση , σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό "Focus" απεικονίζοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποχωρεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου από το υπουργείο Οικονομικών με την αγαπημένη του μηχανή. 
  
Die Zeit 

Βαρουφάκης,  ο μάρτυρας, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit "  επισημαίνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  θυσίασε τον υπουργό Οικονομικών για να ξεκινήσει σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης