MSCI: Σκέψη για έξοδο του ΧΑ από τους διεθνείς δείκτες

MSCI: Σκέψη για έξοδο του ΧΑ από τους διεθνείς δείκτες

Η MSCI, ρώτησε τους πελάτες του εάν θα χειριστούν την Ελλάδα διαφορετικά μετά την κατάσταση που προηγήθηκε,

MSCI: Σκέψη για έξοδο του ΧΑ από τους διεθνείς δείκτες
Σε αναμονή 40 ημερών θα βρίσκεται η MSCI, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου προκειμένου να εξετάσει εάν θα εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιφερειακούς και διεθνείς δείκτες.

«Η ελληνική οικονομία είναι κλειστή. Πως μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει χειρότερο;», διερωτάται σε έκθεση της η MSCI υπογραμμίζοντας οτι σύντομα το ελληνικό χρηματιστήριο θα εξαιρεθεί από τους δείκτες των αναδυόμενων αγορών απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο και τους τελευταίους επενδυτές.

Η MSCI, ο πάροχος των χρηματιστηριακών δεικτών, ρώτησε τους πελάτες του εάν θα χειριστούν την Ελλάδα διαφορετικά μετά την κατάσταση που προηγήθηκε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει το Reuters «η MSCI καλωσορίζει οποιαδήποτε πληροφορία των traders σχετικά με το εάν είναι ορθό να ακολουθηθεί ο βασικός κανόνας (σ.σ.: της αποπομπής μετά από διάστημα 40 ημερών) ή αν στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα πρέπει να ακολουθηθεί κάποια άλλη πρακτική».

Παράλληλα η MSCI ζητά από τους traders πληροφορίες που αφορούν τόσο τα capital controls όσο και τις επιπτώσεις που αυτά μπορούν να έχουν για τους επενδυτές.
Κλείσιμο

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης