Fitch: Το «όχι» στο δημοψήφισμα φέρνει πιο κοντά το Grexit

Fitch: Το «όχι» στο δημοψήφισμα φέρνει πιο κοντά το Grexit

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η παραίτηση του Βαρουφάκη δείχνει ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της

Fitch: Το «όχι» στο δημοψήφισμα φέρνει πιο κοντά το Grexit
Η επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες ενός μη συντεταγμένου Grexit, σύμφωνα με report του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος υποστηρίζει ότι είναι πιθανή μία συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών, αλλά ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και παραμένει ο κίνδυνος είτε πολιτικών λαθών ή απλά το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές τελικώς να μην «τα βρουν».

Η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, οι οποίοι μπορεί και να της προσφέρουν μία δέσμευση για ανακούφιση του χρέους.

Κλείσιμο
Πάντως οι πιστωτές δεν πρόκειται να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις για τα προαπαιτούμενα που ζητούν από την Ελλάδα προκειμένου να την χρηματοδοτήσουν. Μάλιστα οι προτάσεις τους μπορεί να συνεχίσουν να μην είναι αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ενδυναμώθηκε από το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη Fitch, υπάρχει κίνδυνος να μην κλειστεί συμφωνία πριν από τις 20 Ιουλίου, δηλαδή όταν η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης