Deutsche Bank: Τέσσερα πιθανά σενάρια μετά το «Όχι»

Deutsche Bank: Τέσσερα πιθανά σενάρια μετά το «Όχι»

Στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα «χαρτογραφεί» την μετα-δημοψήφισμα εποχή

Deutsche Bank: Τέσσερα πιθανά σενάρια μετά το «Όχι»
Έρευνα της Deutsche Bank προσπαθεί να δώσει φως στο αποτέλεσμα του Ελληνικού δημοψηφίσματος με μία ανακοίνωσή της η οποία «χαρτογραφεί» την μετα-δημοψήφισμα εποχή. Με την επικράτηση του «Όχι» η τράπεζα «βλέπει» τέσσερα πιθανά σενάρια.

Σενάριο 1ο – Soft Deal: To πιο απίθανο σενάριο είναι πως η Ευρωζώνη και οι δανειστές θα προσφέρουν στην Ελλάδα μία συμφωνία με καλύτερους όρους.

Σενάριο 2ο – Default-and-Stay: Το λίγο περισσότερο πιθανό σενάριο είναι η επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά η παραμονή της στην Ευρωζώνη, χάρη στην επανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών από τους Ευρωπαίους εταίρους, με την Ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί εγχώριους πόρους για να καλύψει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας.

Κλείσιμο
Σενάριο 3ο – Νέα συμφωνία: Το τρίτο σενάριο είναι ένα στο οποίο το υψηλό οικονομικό και πολιτικό κόστος των κλειστών τραπεζών οδηγεί στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μίας νέας συμφωνίας με τους εταίρους.

Σενάριο 4ο – Grexit: Σύμφωνα με την Deutsche Bank, τα σενάρια Grexit και της νέας συμφωνίας είναι τα πιο πιθανά, με παρόμοιες πιθανότητες. Ο τραπεζικός όμιλος αναφέρει πως το αποτέλεσμα ενός Grexit είναι ανάλογο με το ποσοστό των «Όχι» αλλά τονίζει πως ακόμη και με το «Όχι» η συνδυασμένη πιθανότητα των τριών πρώτων σεναρίων είναι μεγαλύτερη του σεναρίου Grexit. 

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης