Σαπέν: Δεν πρέπει να χαμηλώσει ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Σαπέν: Δεν πρέπει να χαμηλώσει ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Δεν μπορεί να εξευρεθεί λύση εάν δεν υπάρξει προηγουμένως συζήτηση μεταξύ Ολάντ και Μέρκελ, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνει λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Σαπέν: Δεν πρέπει να χαμηλώσει ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ δεν πρέπει να χαμηλώσει, σημειώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η παρέμβαση του υπουργού έρχεται λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των τραπεζιτών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για αυτό το θέμα ακριβώς.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, η μείωση του ELA των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ είναι δυνατή, αλλά δεν αναμένεται να γίνει, προτού δώσει το «πράσινο φως» η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης.

Στο στρατόπεδο της Ελλάδας βρίσκεται τώρα η μπάλα, δήλωσε ακόμα ο Μισέλ Σαπέν επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που τώρα θα πρέπει να κάνει τις προτάσεις τους στους δανειστές.

«Η χθεσινή ψήφος των Ελλήνων, από μόνη της, δεν λέει κάτι», δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο "Europe 1" ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτό που θα πρέπει να ξέρουμε είναι εάν η Ελλάδα θα μείνει ή θα αποχωρήσει από την ζώνη του ευρώ. Αυτό θα κριθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων. 
Κλείσιμο

Ο Μισέλ Σαπέν εξέφρασε τη λύπη του για τα όσα ειπώθηκαν για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως ο Έλληνας πολιτικός είναι ένας άνθρωπος με πολύ πάθος, με μεγάλη πίστη. «Κι αυτός είπε κάποια λόγια όμως ο όρος "τρομοκράτης" δεν αρμόζει στις παρούσες συνθήκες, κακώς ειπώθηκε», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως η πατρίδα του όπως και άλλες χώρες, ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτός ο όρος καθώς έχουν νιώσει στο πετσί τους την τρομοκρατία. 

«Δεν μπορεί να εξευρεθεί μία λύση εάν δεν υπάρξει μεταξύ του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, μία συζήτηση σε βάθος» σημείωσε ο κύριος Σαπέν. 

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει γρήγορα προτάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης