Μάρδας: Το βράδυ θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ για τη λειτουργία των τραπεζών

Μάρδας: Το βράδυ θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ για τη λειτουργία των τραπεζών

Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το τι θα γίνει με το όριο αναλήψεων και παρέπεμψε στη στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ

Μάρδας: Το βράδυ θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ για τη λειτουργία των τραπεζών
Σήμερα θα λειτουργήσουν περί τα 1.120 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ που μπορούσαν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους, τόνισε ο αναπληρωτής
υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας  το πρωί στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε όμως πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. Επίσης θα εκτελούνται και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές που προβλέφθηκαν τις περασμένες μέρες.

Κλείσιμο



Σε ότι αφορά όμως τα καυτά ερωτήματα του τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, ο κ. Μάρδας παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.

Ο κ. Μάρδας ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τις τραπεζικές θυρίδες μετά τις δηλώσεις της κας. Βαλαβάνη διευκρίνισε πως η απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές ελήφθη για λόγους ισονομίας καθώς πρόσβαση θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι κάτοχοι θυρίδων στα 1.120 υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Σκάϊ τόνισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν θα αλλάξει η διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός τόνισε ότι χρειάζεται μια ομάδα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να κλείσει η ιστορία το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης