JP Morgan: Το Grexit είναι πλέον το βασικό μας σενάριο

JP Morgan: Το Grexit είναι πλέον το βασικό μας σενάριο

Το όχι στο δημοψήφισμα θα αυξήσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει αναλυτής της Goldman Sachs

JP Morgan: Το Grexit είναι πλέον το βασικό μας σενάριο
Οι οικονομολόγοι από την JPMorgan  θεωρούν πλέον την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως το βασικό σενάριό τους μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι ρευστή, αυτήν την στιγμή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται να είναι περισσότερο πιθανή» δηλώνει ο Malcolm Barr, οικονομολόγος της JP Morgan στο Λονδίνο σε μια έκθεσή του προς τους πελάτες, της τράπεζας, τονίζοντας ότι η έξοδος θα επέλθει σε συνθήκες χαοτικές.

Το όχι στο δημοψήφισμα θα αυξήσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει αναλυτής της Goldman Sachs. Προβλέψεις της τράπεζας κάνουν λόγο για πτώση κατά περίπου 10% στο Euro Stoxx 50 αν επικρατήσει το όχι.

Κλείσιμο
Η πλειονότητα των πελατών μας «μπήκε» στο Σαββατοκύριακο αναμένοντας ένα αποτέλεσμα υπέρ του ναι σημείωσε. Ωστόσο ακόμη και αν επικρατούσε το ναι, η αγορά ομόλογων θα βίωνε μια περίοδο μεταβλητότητας, τονίζει.

O επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Holger Schmieding τόνισε πως ο... αυτόματος πιλότος της χώρας δεν έχει πορεία προς την έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθιστά δυσκολότερη την παραμονή στο ευρώ, συμπληρώνει.

Από την πλευρά του αναλυτής της Pioneer Investments, τονίζει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ενώ εκτιμά πως η μεταβλητότητα στις αγορές θα διατηρηθεί.

Η αβεβαιότητα για μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα συνεχιστεί εκτίμησε fund manager της Henderson Global Investors.

Η Philippa Malmgren, της εταιρείας συμβούλων DRPM εκτίμησε πως η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Νομίζω ότι το όχι είναι και το τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης