Χατζηδάκης για το ΕΣΠΑ: Δεν φτάνει που είναι υπό κατάρρευση, απειλείται και με διακοπή!

Χατζηδάκης για το ΕΣΠΑ: Δεν φτάνει που είναι υπό κατάρρευση, απειλείται και με διακοπή!

Το ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης είναι μήνυμα τόσο στη Κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, ότι οι Ελληνες επιμένουν ευρωπαϊκά, ξεκαθαρίζει ο πρώην υπουργός

Χατζηδάκης για το ΕΣΠΑ: Δεν φτάνει που είναι υπό κατάρρευση, απειλείται και με διακοπή!
Δεν φτάνει που το ΕΣΠΑ είναι υπό κατάρρευση, με μόλις 450 εκατ. ευρώ να έχουν απορροφηθεί μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα κινδυνεύει να διακοπεί, λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, δηλώνει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης: 

Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Χατζηδάκη: 
«Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι υπό κατάρρευση, ενώ υπάρχει κίνδυνος διακοπής της κοινοτικής χρηματοδότησης.
Συγκεκριμένα :
1. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ ήταν μόλις 450 εκ. ευρώ, έναντι 1,4 δις ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Κλείσιμο
2. Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι πληρωμές του ΠΔΕ ήταν 1,1 δις ευρώ (17% του ετήσιου προϋπολογισμού) έναντι 2,3 δις, το πρώτο εξάμηνο πέρσι.
3. Με δεδομένο τον εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού που απειλείται από ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα, τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ κινδυνεύουν με διακοπή, εξαιτίας των προβλέψεων του κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων (1303/13), ο οποίος στο άρθρο 23 συνδέει την ομαλή κατανομή των κονδυλίων με την εκπλήρωση των όρων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
Ενώ η σημερινή κυβέρνηση επρόκειτο να είναι η κυβέρνηση των Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ καταρρέουν, ενώ το νέο ΕΣΠΑ κινδυνεύει με διακοπή, με δυσμενέστατες συνέπειες για επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους. Αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης είναι μήνυμα τόσο στη Κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, ότι οι Ελληνες επιμένουν ευρωπαϊκά και ότι μόνο μέσω της Ενωμένης Ευρώπης οραματίζονται το μέλλον τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης