Βαρουφάκης στο Reuters: Θα ζητήσω παράταση λίγων εβδομάδων από το Eurogroup

Βαρουφάκης στο Reuters: Θα ζητήσω παράταση λίγων εβδομάδων από το Eurogroup

H κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και στην γρήγορη επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, είπε ο υπουργός Οικονομικών 

Βαρουφάκης στο Reuters: Θα ζητήσω παράταση λίγων εβδομάδων από το Eurogroup
Να παραταθεί το πρόγραμμα διάσωσης για λίγες εβδομάδες πρόκειται να ζητήσει ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από το Eurogroup, όπως δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Reuters. Στόχος είναι να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα. 

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και στην γρήγορη επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, στο πνεύμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Όπως επισήμανε, η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου εξαρτάται από την ευελιξία των πιστωτών, ενώ τόνισε πως θέλει η ΕΕ να επιστρέψει τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, προκειμένου να αποπληρωθεί το ΔΝΤ την Τρίτη.
Κλείσιμο

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές κατά την μεταβατική περίοδο της διάσωσης και πως ο ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας είναι να το διασφαλίσει αυτό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης