Στέλεχος της Goldman Sachs αυτοκτόνησε, αφού δούλεψε όλη τη νύχτα!

Στέλεχος της Goldman Sachs αυτοκτόνησε, αφού δούλεψε όλη τη νύχτα!

Ο 22χρονος Sarvshreshth Gupta είχε παραπονεθεί στον πατέρα του για την πολλή δουλειά και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο

Στέλεχος της Goldman Sachs αυτοκτόνησε, αφού δούλεψε όλη τη νύχτα!
Ο νεαρός αναλυτής της Goldman Sachs στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, Sarvshreshth Gupta, βρέθηκε νεκρός τον Απρίλιο, στο πάρκινγκ, δίπλα στο διαμέρισμά του, μετά από μια νύχτα δουλειάς, χωρίς καθόλου να διακόψει για να κοιμηθεί ή να ξεκουραστεί. Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου του 22χρονου στελέχους της διεθνούς τράπεζας επενδύσεων, αλλά, ήδη έχει ανακοινώσει πως θεωρεί ότι πρόκειται για αυτοκτονία.



Κλείσιμο
Ο Gupta, που γεννήθηκε στο Νέο Δελχί και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα του, που ζει στην Ινδία, λίγο διάστημα πριν τον θάνατό του και του ανέφερε ότι η δουλειά αυτή δεν του ταιριάζει. Ο νεαρός άνδρας είχε αναφέρει ότι εργάζεται 100 ώρες την εβδομάδα, χωρίς καθόλου ελεύθερο χρόνο.

Ο πατέρας του άτυχου νέου, Sunil Gupta, είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα Medium.com μετά τον θάνατο του γιου του, τα τελευταία λόγια του 22χρονου: «Έχω να κοιμηθώ δύο μέρες, αύριο έχω συνάντηση με πελάτη, έχω να ολοκληρώσω μια παρουσίαση, ο αντιπρόεδρος είναι ενοχλημένος και δουλεύω μόνος μου στο γραφείο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού αναλυτή, ο ίδιος τον συμβούλευσε να ζητήσει 15 μέρες άδεια και όταν ο γιος του του είπε ότι δεν θα του την δώσουν, ο πατέρας του υποστηρίζει ότι του είπε να υποβάλει την παραίτησή του.



Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των New York Times στις HΠΑ όλο και πιο συχνά στελέχη μεγάλων επενδυτικών εταιρειών της Wall Street θέτουν τέλος στη ζωή τους, εξαιτίας των σκληρών συνθηκών εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο 29χρονος Thomas Hughes, στέλεχος στην Moelis & Company, έθεσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από κτήριο στο Μανχάταν.

Η Goldman Sachs δεν έχει ακόμα απαντήσει στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Gupta να εργάζεται κάθε μέρα επί 14 ώρες, ενώ σε ανακοίνωσή της εκφράζει την θλίψη της προς την οικογένεια του 22χρονου για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent to 2013 η εταιρεία είχε ανακοινώσει στους εργαζόμενους ότι τα Σάββατα θα δούλευαν, μόνο αν υπήρχε έκτακτη ανάγκη, αλλά αυτή η ανακοίνωση δεν περιελάμβανε και την εργασία τις Κυριακές!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης