ΕΥΔΑΠ: Σημαντική αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2015

ΕΥΔΑΠ: Σημαντική αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2015

Η κοινωνική πολιτική βασική προτεραιότητα της διοίκησης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών

ΕΥΔΑΠ: Σημαντική αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2015
Σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων του, κατέγραψε ο Όμιλος ΕΥ∆ΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η οποία αποτυπώθηκε σε όλα τα επιμέρους οικονομικά του. Tο αποτέλεσμα οφείλεται στο δραστικό περιορισμό των δαπανών, όχι όμως εις βάρος της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας, καθώς η διοίκηση Βαρθολομαίου εισήγαγε και διατηρεί ιδιαίτερα ευνοϊκά τιμoλόγια για τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μακροχρόνια άνεργοι κλπ), δίνοντας με αυτόν τον τρόπο σε καιρούς κρίσης ιδιαίτερη έμφαση στον άνθρωπο-καταναλωτή και στις πραγματικές του ανάγκες.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών κινήθηκε ανοδικά διαμορφωμένος στο ποσό των 71,9 εκατ. ευρώ έναντι 70,7 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,7%. 

Σημαντική αύξηση κατά 101,7% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, τα οποία ανήλθαν σε 16,9 εκατ. ευρώ έναντι 8,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων. 
Κλείσιμο

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,9 εκατ. ευρώ, έναντι 9,1 εκατ. ευρώ του Α’ τριμήνου του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9%. Τα κέρδη μετά από φόρους κατέγραψαν ιδιαίτερη αύξηση και διαμορφώθηκαν στο ποσό των 9,1 εκατ. ευρώ από 5,5 εκατ. αντίστοιχα το Α' τρίμηνο του 2014, αυξημένα κατά 66,8%. 

Τέλος, ο φόρος εισοδήματος της τρέχουσας περιόδου είναι μειωμένος κατά ποσό 1,5 εκατ. ευρώ λόγω αντιστροφής πρόβλεψης που είχε σχηματισθεί στα προηγούμενα έτη για πιθανές διαφορές φορολογικού ελέγχου των χρήσεων 2008, 2009 και 2010, έλεγχος ο οποίος ολοκληρώθηκε εντός του Μαΐου 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης