Μόσχα: Με χαμηλό μερίδιο η συμμετοχή της Ελλάδας στα BRICS

Μόσχα: Με χαμηλό μερίδιο η συμμετοχή της Ελλάδας στα BRICS

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί με αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις από την αναπτυξιακή τράπεζα μόλις η συγκρότησή της ολοκληρωθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας

Μόσχα: Με χαμηλό μερίδιο η συμμετοχή της Ελλάδας στα BRICS
Με εξαιρετικά χαμηλό μερίδιο θα γίνει η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο κ. Στόρτσακ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί με αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα μόλις η συγκρότησή της ολοκληρωθεί.

Παράλληα ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας, η οποία προεδρεύει αυτή την περίοδο στα Brics, ότι θα στηρίξει αποφασιστικά αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα τράπεζα. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει ως μέλος (μη ιδρυτικό) στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, «πράγμα που θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τη χώρα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης