Επιστροφή στην ύφεση για την ελληνική οικονομία

Επιστροφή στην ύφεση για την ελληνική οικονομία

Το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014

Επιστροφή στην ύφεση για την ελληνική οικονομία
Σε πτωτική τροχιά έχει περάσει η ελληνική οικονομία, όπως επιβεβαιώνει η δεύτερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΑΕΠ σε όρους όγκου μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014, όπως εξάλλου είχε δείξει και η πρώτη εκτίμηση.

Ωστόσο σε ετήσια βάση το ΑΕΠ παραμένει σε θετικό έδαφος καταγράφοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2014 έναντι της αύξησς 0,3% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση, στις 13 Μαϊου.

Κλείσιμο
Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το α' τρίμηνο, παρουσίασε αύξηση 0,2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2014 έναντι της αύξησης 0,1% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση.



Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πως οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Οι τριμηνιαίες μεταβολές με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου έχουν ως εξής: Η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με το 4° τρίμηνο του 2014

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 7,5 % σε σχέση με το 4° τρίμηνο του 2014.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης