Χάος με τις φορολογικές δηλώσεις: Πρέπει να υποβλήθουν 6 εκατ. σε μόλις 30 ημέρες

Χάος με τις φορολογικές δηλώσεις: Πρέπει να υποβλήθουν 6 εκατ. σε μόλις 30 ημέρες

«Kερασάκι» τα μεγάλα λάθη που έχουν προκληθεί κυρίως απ' τα ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στη δήλωση να είναι άσχετα

Χάος με τις φορολογικές δηλώσεις: Πρέπει να υποβλήθουν 6 εκατ. σε μόλις 30 ημέρες
Χάος έχει δημιουργηθεί με τις φετινές δηλώσεις κυρίως λόγω των κακών χειρισμών από πλευράς ΓΓΔΕ αλλά και της άγνοιας του υπουργείου Οικονομικών που στο παρά πέντε κατέθεσε τροπολογίες αλλάζοντας διατάξεις του φορολογικού νόμου. Μέσα σε όλα αυτά το “κερασάκι” είναι τα μεγάλα λάθη που έχουν προκληθεί κυρίως απ' τα ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στη δήλωση να είναι άσχετα.

Όπως γράφει η “Καθημερινή” ελάχιστες δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως σήμερα, ενώ απομένει ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Την ίδια στιγμή, τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα γι’ αυτά και όλοι αναρωτιούνται γιατί τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν «μαύρη τρύπα», που προσεγγίζει τα 900 εκατ. Ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ήταν αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου), στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κλείσιμο
Πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή τα πολλά λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία, οι λιγοστές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα από τους υπόχρεους και το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα, υπάρχει ο κίνδυνος να υποβληθούν πολλές εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης