Τι ζητά από τους Γιαπωνέζους ο Λαφαζάνης για το έργο της «Πτολεμαΐδα 5»

Τι ζητά από τους Γιαπωνέζους ο Λαφαζάνης για το έργο της «Πτολεμαΐδα 5»

Να μειώσουν το τίμημα για το έργο της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ, ζητά ο υπουργός Ενέργειας από την εταιρεία Mitsubishi – Hitachi που έχει αναλάβει το έργο

Τι ζητά από τους Γιαπωνέζους ο Λαφαζάνης για το έργο της «Πτολεμαΐδα 5»
\Την ανάγκη να προβούν σε μια χειρονομία ουσιαστικής μείωσης του τιμήματος του έργου της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα μετέφερε στην κατασκευάστρια εταιρεία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επισήμανε ότι η κατασκευή του έργου έχει την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ζήτησε από τους υπεύθυνους της Mitsubishi-Hitachi να μειώσουν την προσφορά. 

Όπως υπογράμμισε, το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, προσθέτοντας ότι μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά της εταιρείας θα συνιστούσε, πέραν των άλλων, και μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις ώρες από μια βαθιά οικονομική κρίση.  

Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκαν στο υπουργείο μετά από πρόσκλησή του ο Rainer Kiechl Διευθύνων Σύμβουλος της MITSUBISHI HITACHI POWER SYSTEMS EUROPE, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που πρόκειται να κατασκευάσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και ο Matthias Jochem, υπεύθυνος του Τμήματος Πωλήσεων της ίδιας εταιρείας. Παρών στη συνάντηση ήταν Φώτης Καραγιάννης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης