Σταϊνμάγερ: Να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Σταϊνμάγερ: Να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Η γερμανική κυβέρνηση "είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος μας, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει", προειδοποίησε

Σταϊνμάγερ: Να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ζήτησε σήμερα να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο ότι η Αθήνα "θα συμβάλει" προς αυτήν την κατεύθυνση.

"Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν εξαντληθεί η ρευστότητα της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα μετράει" είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ρούι Μασέτε.

Η γερμανική κυβέρνηση "είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος μας, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει", προειδοποίησε. "Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεν θα νικούσε κανείς. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες" μιας εξόδου από το ευρώ και "η Ευρώπη θα γινόταν στόχος επικρίσεων εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα", συνέχισε.

Κλείσιμο
Ο Σταϊνμάγερ επέμεινε ότι "υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας" που θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι "η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της".
Ο Γερμανός υπουργός έπλεξε επίσης το εγκώμιο της Πορτογαλίας για τις "εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις" στις οποίες προχώρησε στο πλαίσιο εφαρμογής του διεθνούς προγράμματος βοήθειας που έλαβε. "Οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν. Η Πορτογαλία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την Ευρώπη και πλέον πετά με τα δικά της φτερά" υπογράμμισε.

Η Πορτογαλία βγήκε πέρσι από το πρόγραμμα ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που της είχαν χορηγήσει το 2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και πλέον έχει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης