JP Morgan: Όσο αργεί η συμφωνία, τόσο λιγότερο την πιστεύουμε

JP Morgan: Όσο αργεί η συμφωνία, τόσο λιγότερο την πιστεύουμε

H επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές αφού η ρευστότητα των τραπεζών, τα δημόσια οικονομικά, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων βρίσκονται σε «παρακμή»

JP Morgan: Όσο αργεί η συμφωνία, τόσο λιγότερο την πιστεύουμε
Με την Ελλάδα να κυριαρχεί και πάλι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καθώς προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές της, η JP Morgan στη σημερινή της ανάλυση υπό τον τίτλο "Strategy: Greece - running over the same old ground, What have we found? Same old Grexit fears" επισημαίνει ότι διατηρεί ουδέτερη στάση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της, όσο ο χρόνος περνά χωρίς συμφωνία για την χώρα, τόσο λιγότερο πιθανή γίνεται η σύναψή της και τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα ενός Grexit. Οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές (ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με μεγαλύτερο discount σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών από το 2012), ενώ το βασικό σενάριο των αναλυτών παραμένει ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση, και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Οι αναλυτές της JP Morgan ελπίζουν ότι αυτό θα αποδειχθεί, αλλά η ελπίδα δεν είναι καλή επενδυτική συμβουλή.

Κάνοντας μια αποτίμηση τι έχει αλλάξει τους τελευταίους 8 μήνες στην χώρα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές αφού η ρευστότητα των τραπεζών, τα δημόσια οικονομικά, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων βρίσκονται σε «παρακμή», ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Παράλληλα, εκτιμούν πως καθώς ο χρόνος περνά, διαπιστώνεται ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι πιο κοντά στην αρχική θέση της τρόικα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει μια πρόβλεψη για ένα μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης