Blackrock: Πιο διαχειρίσιμο το Grexit, παρά οι παραχωρήσεις στην Αθήνα

Blackrock: Πιο διαχειρίσιμο το Grexit, παρά οι παραχωρήσεις στην Αθήνα

«Απαράδεκτος ο τρόπος που η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να ανατρέψει τις προηγούμενες συμφωνίες» - «Αν η Ευρώπη συνθηκολογήσει τώρα, θα βρει μπροστά της το Podemos στην Ισπανία που θα απαιτήσει ανάλογες παραχωρήσεις»

Blackrock: Πιο διαχειρίσιμο το Grexit, παρά οι παραχωρήσεις στην Αθήνα
Για "λάθος" των Ευρωπαίων στον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδας, κάνει λόγο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του fund διαχείρισης κεφαλαίων Blackrock, Λάρι Φινκ. Όπως λέει, "οι χώρες της Ευρωζώνης μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ένα Grexit, από το να προβούν σε παραχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά".

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ λιγότερο καταστροφική από τις όποιες παραχωρήσεις μπορούν να ζητηθούν από τις άλλες χώρες".

Ο Φινκ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς «απαράδεκτο τον τρόπο που η κυβέρνηση του Τσίπρα θέλει να ανατρέψει τις προηγούμενες συμφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ευρώπη συνθηκολογήσει τώρα, θα βρει μπροστά της το Podemos στην Ισπανία που θα απαιτήσει, με τη σειρά του, ανάλογες παραχωρήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να επιβιώσει".

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δηλώσεις του Φινκ λειτουργούν ως μια καλή ώθηση για τους Ευρωπαίους σκληροπυρηνικούς στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες και οι οποίοι ζητούν να εφαρμοστούν οι προηγούμενες συμφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις και σε αντάλλαγμα η Ελλάδα να λάβει τα χρήματα των δανείων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης