Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη εν μέσω νέων φημών για capital controls

Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη εν μέσω νέων φημών για capital controls

Το πιθανότερο είναι να μην αποφασιστεί ούτε αυτή την εβδομάδα η αύξηση της απομείωσης (“κουρέματος”) στις εγγυήσεις που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας μέσω ELA.

Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη εν μέσω νέων φημών για capital controls
Στη Φρανκφούρτη στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς το ΔΣ της ΕΚΤ για άλλη μία εβδομάδα θα συνεδριάσει για την ανανέωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Αν και έχουν ενταθεί οι πιέσεις από μέλη της ΕΚΤ για σκλήρυνση της στάσης έναντι της χώρας μας, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η ΕΚΤ θα αποφύγει να λάβει αποφάσεις που θα πυροδοτήσουν άμεσες εξελίξεις.

Έτσι το πιθανότερο είναι να μην αποφασιστεί ούτε αυτή την εβδομάδα η αύξηση της απομείωσης (“κουρέματος”) στις εγγυήσεις που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας μέσω ELA.

Μάλιστα τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρξει μία μικρή αύξηση του ορίου του ELA, που τώρα διαμορφώνεται στα 80,2 δισ ευρώ.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των εκροών των καταθέσεων εξαιτίας της αναστάτωσης που δημιουργούν δηλώσεις για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών ενόψει του τριημέρου του Αγίου πνεύματος αλλά και από τη χθεσινή αναφορά του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή φόρου στις αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ, κάτι όμως που αργότερα διαψεύστηκε.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών οι εκροές καταθέσεων χθες προσέγγισαν τα 300 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 100 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνουν δε ότι το ύψος των εκροών παραμένει υψηλό ωστόσο παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης