ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών και στα ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών και στα ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Σκέψεις να αλλάξει το καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας - Στα σχέδια η εργοστασιακή τιμή, βάσει της οποίας θα γίνεται η φορολόγηση, να ορίζεται από τον μέσο όρο των τιμών της ΕΕ και όχι από τις εταιρείες

ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών και στα ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Σε δύο εβδομάδες θα καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της φορολόγησης αυτοκινήτων καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι μετά το «άνοιγμα» του θέματος θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους παράγοντες της αγοράς.

Η πρώτη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Βάσει των σκέψεων που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη φορολόγηση μικρών ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτής της κατηγορίας.

Κλείσιμο
Βάση για τη φορολόγηση αναμένεται να αποτελέσει πλέον η εργοστασιακή τιμή για την οποία από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να ορίζεται όχι από τις εταιρείες αλλά από τον μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό, τέλος, το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στη φορολογία των καυσίμων χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό θα γίνει τώρα ή αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης