Γκάλοπ του Sputnik: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δώσουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα

Γκάλοπ του Sputnik: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δώσουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα

Πάνω από 4.000 πολίτες της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και Ελλάδα συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα

Γκάλοπ του Sputnik: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δώσουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα
Η πλειοψηφία των Γερμανών, των Βρετανών και των Γάλλων πολιτών πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει μόνη της το βάρος των χρεών της, χωρίς καμία βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από μία δημοσκόπηση που διενήργησε η  ICM Research για λογαριασμό του ρωσικού πρακτορείου Sputnik.

Πάνω από 4.000 πολίτες της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και Ελλάδα συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όταν ερωτήθηκαν εάν η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αρνητική απάντηση έδωσαν το 69% των ερωτηθέντων από τη Γερμανία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Βρετανών πολιτών άγγιξε το 62%.

Κλείσιμο
Στη Γαλλία, όπως φαίνεται, η κοινή γνώμη είναι διχασμένη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού από το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά το 50%.

Όσον αφορά στους Έλληνες πολίτες, μόλις το 25% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ το 55% είναι υπέρ της διαγραφής του. 

Μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η ΕΕ και η Τρόικα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το ελληνικό χρέος. 

Συγκεκριμένα, το 6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ευθύνεται η ΕΕ, ενώ το 8% κατηγορούν την Τρόικα για το ελληνικό χρέος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης