Θ. Βαμβακίδης (BofA): Απίθανη μια συμφωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις ή λιτότητα

Θ. Βαμβακίδης (BofA): Απίθανη μια συμφωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις ή λιτότητα

«Πρέπει να έχουμε σύντομα μια συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ μέχρι την επόμενη»

Θ. Βαμβακίδης (BofA): Απίθανη μια συμφωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις ή λιτότητα
Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής G10 FX, Θάνος Βαμβακίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV.

«Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή συζητούν και οι δύο πλευρές για την ουσία και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Από την άλλη, όμως, δεν έχουμε καμία συμφωνία σε κανένα από τα επιμέρους ζητήματα, τη στιγμή που ο χρόνος είναι λιγοστός. Η Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο έχει να πληρώσει το ΔΝΤ, τα χρήματά της μειώνονται συνεχώς και είναι προφανές πως δεν μπορεί να πληρώσει ταυτοχρόνως το ΔΝΤ και να δώσει τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Aρα, πρέπει να έχουμε σύντομα μια συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ μέχρι την επόμενη και μετά να περάσουμε στο επίσης σημαντικό κομμάτι της αποδοχής της συμφωνίας από τη Βουλή. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα αρνητικά σενάρια».

Παράλληλα, επισήμανε πως στην διαπραγμάτευση κάποιος θα πρέπει να συμβιβαστεί ενώ το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης