Στίγκλιτς: Στο 50% οι πιθανότητες ενός Grexit

Στίγκλιτς: Στο 50% οι πιθανότητες ενός Grexit

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι, έχουν προεξοφλήσει την κατάσταση ως πλήρης αποτυχία» επισημαίνει ο οικονομολόγος

Στίγκλιτς: Στο 50% οι πιθανότητες ενός Grexit
Με την χώρα να ξεμένει από χρήματα, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Independent, θεωρεί 50% πιθανό η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι, έχουν προεξοφλήσει την κατάσταση ως πλήρης αποτυχία» επισημαίνει ο οικονομολόγος ο οποίος στη συνέχεια επαινεί την Ελλάδα για τις περικοπές δαπανών στις οποίες έχει προβεί, σε μια λιτότητα που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μια «γεύση φαρμάκου» που δόθηκε με στόχο «να σκοτώσει την οικονομία», η οποία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο.

Υποστήριξε επίσης πως οι οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ για την Ελλάδα ήταν λανθασμένες το 2010 όπως και οι περισσότερες που ακολούθησαν προσθέτοντας, ότι «αν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά από μοντέλα όπως αυτό, θα βαθμολογούνταν με "D-" ή "F"».

Τέλος, τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζες ώστε να αναβιώσει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις στη χώρα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης