Βουτιά 3,11% κάτω από τις 820 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Βουτιά 3,11% κάτω από τις 820 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

O Γενικός Δείκτης γύρω στις 4 το μεσημέρι έγραψε χαμηλά ημέρας στις 817 μονάδες με πτώση 2,68%, χάνοντας το κρίσιμο σημείο των 850 μονάδων που θα μπορούσε να του δώσει νέα ανοδική ώθηση

Βουτιά 3,11% κάτω από τις 820 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη
H τραπεζική αργία (Bank holiday) στο Λονδίνο γλίτωσε την Αθήνα από τα χειρότερα σήμερα, καθώς μια ημέρα μετά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα ήταν επιβαρυμένο. Ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε στις 814,06 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 3,11% με ένα  τζίρο μόλις 30 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα ήταν κακή καθώς με την απουσία αγοραστών μια ώρα μετά την συνεδρίαση οι απώλειες ήταν ήδη 2,5%.

Οι ξένοι επενδυτές είναι ανήσυχοι μετά το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα το 44% που έλαβε η πλευρά Λαφαζάνη. Αν και πολλοί – ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ – διαβεβαιώνουν ότι τελικά ακόμα και η πλευρά Λαφαζάνη θα ψηφίσει τα μέτρα, είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν όψει αποφάσεων αφενός για την συμφωνία και αφετέρου για το κόμμα. Μια θετική είδηση - κόντρα στο κλίμα - προέκυψε το μεσημέρι καθώς ο Καναδός επενδυτής κ. Prem Watsa συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο έλαβε την απάντηση ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με τους δανειστές. 

Με πτώση 4,10% η Εθνική Τράπεζα στα 1,17 ευρώ. Πτώση 4,32% για την Eurobank στα  0,133 ευρώ. Με πτώση 6,13% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,429 ευρώ. Απώλειες 4,46% για την Alpha bank στα 0,30 ευρώ. Πάνω από 5% η πτώση σε ΜΠΕΛΑ και Ελλάκτωρ και 7,5% η ΜIG.        



Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης