Αγώνας δρόμου για νέο Eurogroup πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Αγώνας δρόμου για νέο Eurogroup πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Άρχισε το blame game για τυχόν ναυάγιο - Στην κυβέρνηση προετοιμάζονται πλέον και για την περίπτωση αποτυχίας τις διαπραγματεύσεις

Αγώνας δρόμου για νέο Eurogroup πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ
Εβδομάδα «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» ξεκινά από αύριο, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επαρκή πρόοδο που θα οδηγήσει σε ένα Eurogroup μέσα στην εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης -και πάντως πριν συμβεί μία στάση πληρωμών ή ένα «ατύχημα» αν κοπεί ο «αναπνευστήρας» της ΕΚΤ.

Στην κυβέρνηση προετοιμάζονται πλέον και για την περίπτωση αποτυχίας τις διαπραγματεύσεις. Εργάζονται όμως όχι τόσο ως προς το να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία (τις οποίες χαρακτηρίζουν και προκαταβολικά ανυπολόγιστες και μη διαχειρίσιμες) αλλά κυρίως για να αποσείσουν τις ευθύνες, κατηγορώντας εκ των προτέρων τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην διαπραγμάτευση.

Ενώ το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός λένε πως «διανύσαμε τα μέτρα που μας αναλογούσαν και είναι σειρά των άλλων», κοινή συνισταμένη της στάσης των τριών θεσμών ως τώρα είναι πως ήταν προσχηματικός ο διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση και άνευ ουσίας.

Κλείσιμο
Και στο επιτελείο του πρωθυπουργού διαπιστώνουν πως έφτασε πλέον στα όριά της η δημιουργική ασάφεια στις διαπραγματεύσεις, καθώς και η μυστική διπλωματία που ασκήθηκε (εντός ή εκτός Ελλάδος) επί 4 μήνες, με παζάρια εξ αποστάσεως και εν κρυπτώ με τους δανειστές, σε άγνωστο τόπο και χρόνο, με ή χωρίς την ομάδα Χουλιαράκη στα Brussels και Athens Group, στα ταξίδια Βαρουφάκη κλπ.

Για το λόγο αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο εσωκομματικό ακροατήριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε τα βέλη του και προς το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον (που ως τώρα η κυβέρνηση τους άφηνε στο απυρόβλητο για να μπαίνουν «σφήνα» στους ευρωπαίους δανειστές), ενώ «έδειξε» χωρίς να κατονομάζει τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε (ή άλλους εκπροσώπους των Θεσμών;) ως διολοφθορείς και υπονομευτές των προσπαθειών που καταβάλει η κυβέρνηση για μία ειλικρινή, έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης