FT: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα

FT: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα

Αν πει «όχι», η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σε εκείνο το σημείο, η χώρα είναι πολύ πιθανό να πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα  

FT: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα
Τώρα όλα είναι στο χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αποφασίσει σύντομα αν θέλει ή όχι μια συμφωνία με τους πιστωτές, που θα επιτρέψει στην Αθήνα να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Αν πει «όχι», η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σε εκείνο το σημείο, η χώρα είναι πολύ πιθανό να πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Τι πρέπει να κάνει, αναρωτιέται ο Wolfgang Münchau στη στήλη τους στους FT. Τους πολιτικούς περιορισμούς τους γνωρίζει όποτε θα επικεντρωθώ στα οικονομικά, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Κλείσιμο
Η σύντομη απάντηση είναι η εξής: αν η συμφωνία είναι λογική, θα πρέπει να την αποδεχθεί. Ομως πού τοποθετείται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ λογικού και παραλόγου;

Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ενός Grexit για να είναι βιώσιμη η συμφωνία θα πρέπει η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ να μηδενιστεί. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές που απαιτούνται, εάν ο κ Τσίπρας λέει «όχι». Την ημέρα εκείνη θα χρειαστεί ένα λαμπρό οικονομικό σχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης