Στρατούλης: Ζητήθηκε εγγράφως από τους οργανισμούς να πουν ποσά χρήματα έχουν στις τράπεζες.

Στρατούλης: Ζητήθηκε εγγράφως από τους οργανισμούς να πουν ποσά χρήματα έχουν στις τράπεζες.

Στόχος, είπε, είναι να γνωρίζει το υπουργείο ποια ποσά υπάρχουν και με ποιους όρους και διαγωνισμούς έγιναν οι καταθέσεις αυτές - Εκτίμησε τα διαθέσιμα των ταμείων σε 1,2 δισ. ευρώ 

Στρατούλης: Ζητήθηκε εγγράφως από τους οργανισμούς να πουν ποσά χρήματα έχουν στις τράπεζες.
Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει σε ποιες τράπεζες και πόσα είναι τα διαθέσιμα των ταμείων, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, αποκαλύπτοντας ότι ζητήθηκε εγγράφως από τους οργανισμούς να πουν ποσά χρήματα έχουν στις τράπεζες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στο Mega εξήγησε και για ποιο λόγο εστάλη έγγραφο  με το οποίο ζητείται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες και με ποιο επιτόκιο έχουν κατατεθεί.

Όπως τόνισε στόχος δεν είναι να πιεστούν οι διοικήσεις των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμα αυτά στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ αλλά να γνωρίζει το υπουργείο ποια ποσά υπάρχουν και με ποιους όρους και διαγωνισμούς έγιναν οι καταθέσεις αυτές.

Κλείσιμο
«Επειδή μας είπαν ότι αυτά τα χρήματα είναι με 0,3% σε τράπεζα, με 0,5% , με 0,9% και ο,τι το μεγαλύτερο επιτόκιο είναι στο 2,45% δηλαδή μικρότερο από το 2,7% που δίνει το Δημόσιο και η ΤτΕ ο γγ του υπουργείου ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει τα ρευστά διαθέσιμα και που τα έχουν κι αν έχουν δοθεί με διαγωνισμό ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι τα διαθέσιμα των ταμείων σε εμπορικές τράπεζες ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης