Ρωμανιάς: Οι δανειστές πιέζουν για αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη

Ρωμανιάς: Οι δανειστές πιέζουν για αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη

Ζητούν από τα 4.500 ένσημα να πάμε στα 6.000 ένσημα - Αυτό σημαίνει πέντε χρόνια περισσότερα παραμονής στην εργασία, εξηγεί ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων 

Ρωμανιάς: Οι δανειστές πιέζουν για αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη
Ανυποχώρητοι είναι οι δανειστές για την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για συνταξιοδότηση σύμφωνα με τον ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.

Όπως είπε το πρωί του Σαββάτου ζητούν να αυξηθούν τα ένσημα από 4.500 ένσημα που ισχύει σήμερα σε 6.000 ένσημα, γεγονός που σημαίνει παραμονή στην εργασία από τα 15 στα 20 έτη.

«Δεν έχουν υποχωρήσει από όσα ζητούσαν από το Δεκέμβριο του 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς.

Κλείσιμο
Παράλληλα ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι οι δανειστές ζητούν άμεσα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 67 έτη ακόμα και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα στις 31/12/2012. «Με αυτό το αίτημα για ορισμένες κατηγορίες όπως γυναίκες ή εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά αυτό σημαίνει παραμονή στην εργασία για άλλα 17 χρόνια» σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Όσον αφορά, τέλος, την 13η σύνταξη δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί το 2016 καθώς, όπως είπε, οι δανειστές πιέζουν να συνδεθεί με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που πιέζει καθώς «έχουμε χρόνο μέχρι το Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης