Σαπέν: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος

Σαπέν: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σχολίασε τις δηλώσεις που σύμφωνα με το Bloomberg φέρεται να έκανε ο Γερμανός ομόλογός του

Σαπέν: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος
Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που -σύμφωνα με το Bloomberg- φέρεται να έκανε ο Γερμανός ομόλογός του,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα.

«Δεν εξετάζεται κανένα σενάριο παράλληλου νομίσματος», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει «plan B» για την Ελλάδα.

Νωρίτερα την Παρασκευή και μιλώντας στο Politico, ο κ.  Σαπέν αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της αλλά, όπως τόνισε, ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να αυξηθεί η έντασή τους.

Κλείσιμο
Ο Μισέλ Σαπέν επικεντρώθηκε επίσης στην «πολιτική αβεβαιότητα» που υπάρχει γύρω από την ικανότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει μια συμφωνία με το Κοινοβούλιο του. 

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα που έρχονται από την Αθήνα, αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να πετύχει, και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, γι 'αυτό πρέπει να τον εμπιστεύονται», είπε ο χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης