Νέα εθελούσια για 700 άτομα στον ΟΤΕ

Νέα εθελούσια για 700 άτομα στον ΟΤΕ

To πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ανακοίνωσε ο Όμιλος

Νέα εθελούσια για 700 άτομα στον ΟΤΕ
Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, η εφαρμογή του προγράμματος «εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του ΟΤΕ μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις», με την συνολική δαπάνη για την υλοποίησή του να εκτιμάται σε 85 εκατ. ευρώ, με στόχο την συμμετοχή 700 περίπου εργαζομένων.

«Τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους» σημειώνει ο ΟΤΕ.

Κλείσιμο
Τα Προγράμματα προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

- Την χορήγηση οικονομικού κινήτρου με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης (από 60% έως 90% περίπου, ανάλογα το πρόγραμμα που συμμετέχουν)

- Την προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης

- Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μικτού ποσού των €11.000 περίπου

- Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καθώς και

- Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνει η εταιρία.

«Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει σχεδιάσει Ειδικά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κλπ) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της COSMOTE» συνεχίζει.

Στις οικονομικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνονται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των 20 περίπου σημερινών μικτών μισθών του εργαζόμενου. Επιπλέον, παρέχεται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου, αναφέρει ο ΟΤΕ.

Τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζομένους που επιθυμούν να αποχωρήσουν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, δίνουν τη δυνατότητα αποχώρησης με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και λαμβάνουν υπόψη το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης